Corona

BELANGRIJK: DEZE PAGINA WORDT NOG GECONTROLEERD EN ZO SPOEDIG MOGELIJK DEFINITIEF GEMAAKT

 

Vanwege de unieke situatie omtrent het coronavirus hebben we deze pagina toegevoegd om een overzicht te hebben waar alle informatie staat. Het allerbelangrijkste is dat de situatie elk moment kan veranderen! We weten niet wat de situatie in Europa zal zijn rond de tijd van het winterprogramma en dus weten we ook niet wat er exact door zal kunnen gaan. Hierom vragen we ook flexibiliteit van jullie, de deelnemers. Lees het geheel goed door om zeker te weten waar je aan toe bent op het moment dat je je inschrijft.

 

Protocol chalet

Het chalet heeft een protocol opgesteld waarmee we verantwoord met volledige bezetting in het chalet kunnen verblijven. Deze zullen wij voor aanvang van het winterprogramma aan deelnemers bekend maken. Alle deelnemers dienen zich te allen tijde aan het protocol op locatie te houden.

 

Geld terug garantie

Volledig afblazen van het winterprogramma

In het geval dat het winterprogramma volledig wordt afgeblazen door overmacht krijgt iedereen zijn geld volledig terug. Onder overmacht wordt verstaan dat het buiten onze macht om onmogelijk wordt gemaakt om nog naar het Chalet af te reizen. Een voorbeeld hiervan is het sluiten van de grenzen door de overheid.

 

individuele gevallen

Het algemeen bestuur van de NSAC heeft goedgekeurd dat er een pot met geld opzij wordt gezet voor individuelen gevallen die door een corona gerelateerde aanleiding last minute niet naar het chalet kunnen komen en daardoor hun cursus zullen missen. Deze pot met geld is bedoeld om deze deelnemers te compenseren voor het missen van de cursus. De exacte eisen en regels om aanspraak te maken op dit potje moeten nog vastgesteld worden, maar je kan denken aan een volgende situatie:

 

‘Vlak voor aanvang van de cursus krijg je Corona klachten en moet je een test laten doen. Dit duurt dusdanig lang dat je de gehele cursus mist.’

 

Zodra de exacte eisen en regels bekend zijn om aanspraak te maken op deze regeling dan wordt dat hier bekend gemaakt. De bovenstaande gevallen dienen als voorlopige leidraad.

 

Coronaregels

Om ervoor te zorgen dat het winterprogramma op een verantwoordelijke manier kan plaatsvinden verwachten wij van iedereen dat je te allen tijde aan de maatregelen en richtlijnen van de overheid houdt. Dit houdt in dat:

  • te allen tijde de 1,5 meter afstand in acht genomen wordt, ook tijdens het sporten;

  • je handen regelmatig wast en desinfecteert;

  • Indien je klachten hebt niet komt, of een negatieve test laat zien;

 

Kijk voor meer informatie op de site van het NOC*NSF (https://nocnsf.nl/sportprotocol) of Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19).

Tot slot dienen alle deelnemers zich te allen tijde aan de voorschriften op locatie (chalet, skigebied etc.) te houden.

 

Note: Mocht je nog tips of ideeën hebben over hoe met Corona om te gaan, laat het ons vooral weten! Stuur een mailtje naar wp@nsac.alpenclub.nl