Freeride 2

De Freeride 2 cursus is het hoogste niveau freeride cursus dat we dit jaar aanbieden.* Met de gids zal worden gekeken naar het niveau van de groep met als doel de tofste lijnen!

De freeride twee cursus is bedoeld voor skiërs die al veel ervaring hebben in off-piste skiën, en die veel kennis over lawinekunde hebben en dit ook kunnen toepassen in het terrein.

Doel
Tijdens de cursus zullen voornamelijk veel meters gemaakt worden. Je gaat verder weg van de liften, eventueel met een korte hike, en leert het terrein beter lezen. Je krijgt veel tips zodat je leert om op een verantwoordelijke manier zelf buiten de piste te gaan.

Ingangseisen
Afdalen: Je komt naar beneden in middelsteil tot steil terrein buiten de piste (<35 tot 40 graden). Verder zijn treeruns en heupdiepe sneeuw geen probleem.
Ervaring: De Freeride 1 cursus met goed gevolg hebben afgerond en daarnaast meerdere weken off piste geskied.
Kennis: Je hebt gevorderde kennis over lawinekunde (WePowder safety module 1+2, freeride 1 cursus, of vergelijkbare cursus). Je kan het lawinebericht interpreteren en kan omgaan met een lawinepieper, schep en sonde.
Conditie: Een dag steile afdalingen maken met korte hikes vanuit de lift kan je aan.

Data en kosten
10 – 17 februari (week 2), €650

Deze prijzen zijn inclusief: onderdak, eten, gids/instructeur. Deze prijzen zijn exclusief: vervoer, materiaalhuur, WePowder modules en eventuele liftpas.

* Mocht het zo zijn dat er voldoende aanmeldingen zijn voor twee cursussen, dan is het mogelijk om de cursus in tweeën op te splitsen. In dat geval zullen het een Freeride 2 en een Freeride 3 cursus worden, waarbij de Freeride 3 cursus weer een stapje hogere eisen zal stellen aan de deelnemers.