Het NSAC Dagelijks Bestuur

De Nederlandse Studenten Alpen Club is opgericht op 26 januari 1971 als overkoepelende stichting voor de Studenten Alpen Clubs (SAC’s) in Nederland. De NSAC organiseert grote projecten voor de SAC’s zoals een Winter- en een Zomerprogramma en als overkoepelende organisatie neemt de NSAC een aantal taken over van de SAC-besturen zoals het beheren van een bestuurlijke aansprakelijkheids verzekering en het beheren van de SAC-server.

De dagelijkse leiding van de NSAC ligt bij het Dagelijks Bestuur (DB). Ook vertegenwoordigt het DB de SAC’s bij de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV) en Studenten Sport Nederland (SSN)

Het DB bestaat momenteel uit de volgende personen:

Algemeen e-mail:bestuur@nsac.alpenclub.nl

In noodgevallen is het bestuur in de zomer telefonisch te bereiken op:

+31 (0)6 40 03 35 96

Postadres:NSAC
 Science Park 306
1098XH Amsterdam
KVK: 41179324
IBAN: NL67INGB0004954253

Praeses:Gerben Siegersma
 TSAC
 praeses@nsac.alpenclub.nl
 Na een bestuursjaar bij de TSAC in 2018 merkte ik dat ik het besturen stiekem nog wel erg leuk vond. Toen ik er daarna achter kwam dat het ook wel erg gezellig is bij andere SAC’s en interSACiale contacten de leukste contacten zijn, besloot ik om mezelf een jaartje nuttig te maken in de SAC-wereld. Als Praeses van de NSAC is het hoofdzakelijk je taak om alles te weten en overal bij te zijn. Dit wil ik dan ook waar gaan maken, en ik hoop velen van jullie te leren kennen komend jaar. Berg heil!

Vice-Praeses:Rick Poppe
 ASAC/ESAC/TSAC
 vice-praeses@nsac.alpenclub.nl

Hey hallo! Ik heb eerst een TSAC bestuursjaar gedaan en na een vakantie met een zeurende Gerben kon ik er niet aan ontkomen om ook samen met hem het NSAC bestuur in te gaan. Jannick probeert zijn macht uit te breiden naar andere SACs door quaestor te worden. Ik probeer dat daarentegen te doen door te infiltreren bij andere SACs. Ik ben voornamelijk aan het sportklimmen, maar daarnaast ben ik af en toe aan het boulderen, als het echt niet anders kan. Ook vind ik alpineren super tof en sta ik ook graag op de piste. Mijn taak als vice-praeses is voornamelijk om te zorgen dat er genoeg sportklimkader opgeleid wordt.

Update: Weer een nieuwe SAC geïnfiltreerd en nog een tweede jaartje bestuur

Abactis:Deusa Knoope
 ASAC
 abactis@nsac.alpenclub.nl
 Hoihoi! ik ben degene die jullie komend jaar gaat lastigvallen met zoveel mogelijk nieuwsbrieven. Ik ben nu drie jaar lid van de ASAC en was daar afgelopen jaar bestuur. Omdat ik de functie vicevoorzitter nu wel uitgespeeld heb dacht ik, laat ik de functie Abactis maar eens uitproberen, kijken hoe me dat bevalt. Kortgeleden heb ik drytoolen ontdekt en dat vind ik fantastisch, uiteraard klim ik ook graag. Boulderen vinden mijn enkels niet zo leuk, dus doe ik niet zo vaak, want als ik een blessure krijg kan ik niet meer hardlopen en daar wordt ik erg ongelukkig van. Naast sporten sta ik graag in de keuken om taarten te bakken of ontbijtjes te maken en in de overgebleven tijd studeer ik fysiotherapie, blaas ik zeepbellen of lees ik een boekje.

Quaestor:Jannick Boonstra
 GSAC
 quaestor@nsac.alpenclub.nl
 Hey hey! In een ver verleden heb ik een bestuursjaar bij de GSAC gedaan en sindsdien ben ik daar best wel actief geweest. Dus afgelopen jaar was het hoog tijd om mijn macht uit te breiden naar de andere SACs en ben ik mij als quaestor gaan inzetten om zoveel mogelijk arme klimmers hun geld af te troggelen. Uiteindelijk heb ik besloten dat 1 jaar niet lang genoeg was om dit doel te bereiken en zo is SAC wereld tot op heden nog niet van me af. Ik ben voornamelijk een boulderaar, maar ik klim, alpineer en ski ook erg graag! Mijn belangrijkste doel tijdens mijn bestuursjaar is om mijn bestuursgenootjes te overtuigen dat boulderen een geweldige sport is. Dit betekent wel dat ik voor een fysieke bestuursvergadering de lange 20 uur durende treinreis van Groningen naar de randstad moet afleggen.

Commissaris WinterprogrammaOtto Broers
 S.V.A.C. Yeti
 wp-commissaris@nsac.alpenclub.nl
 Heehoo, komend jaar zal ik het winter programma van de NSAC gaan organiseren samen met de WP commissie. Nadat ik afgelopen jaar in de commissie heb gezeten en daar ervaring heb opgedaan had ik dit jaar het vertrouwen om commissaris winterprogramma te worden en de leden van de commissie rond te commanderen ;). Skiën is iets dat ik al doe sinds ik me kan heugen en in de zomervakantie stond ik erom bekend dat ik met 30 graden gefrustreerd uit kon roepen: “IK WIL SKIEN”. Dit gevoel is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden en na een aantal cursussen bij de NSAC te hebben gevolgd zit ik nu hier. Hopelijk kom je langs op het NSAC winterchalet en anders ontmoeten we elkaar vast op een van de andere NSAC activiteiten! Oh, en ik ben lid van Yeti.

Commissaris Zomerprogramma:Nika de Volder
 USAC
 zp-commissaris@nsac.alpenclub.nl
 Hey! Inmiddels ben ik alweer ruim 3 jaar enthousiast USAC lid en zal ik dit jaar ook Zonnekoningin bij de NSAC zijn. Bij de USAC heb ik verschillende commissies gedaan en ben ik ook één van de vertrouwenscontactpersonen. Vanuit mijn studie psychologie is dit dan ook iets waar ik me graag hard voor maak. Ik verkies sportklimmen boven boulderen, maar mijn hart ligt eigenlijk bij lange afstandswandelingen lopen zoals de GR20 en verschillende routes naar Santiago de Compostela. Mijn C1 cursus vond ik fantastisch en ik vind alpineren dan ook de perfecte combinatie tussen klimmen en wandelen. Aankomend jaar wil ik me vooral richten op VCP’ers, een prachtig zomerprogramma neerzetten met mijn commissie en kritiek leveren op wat vastgeroeste NSAC bestuursleden.