Het NSAC Dagelijks Bestuur

De Nederlandse Studenten Alpen Club is opgericht op 26 januari 1971 als overkoepelende stichting voor de Studenten Alpen Clubs (SAC’s) in Nederland. De NSAC organiseert grote projecten voor de SAC’s zoals een Winter- en een Zomerprogramma en als overkoepelende organisatie neemt de NSAC een aantal taken over van de SAC-besturen zoals het beheren van een bestuurlijke aansprakelijkheids verzekering en het beheren van de SAC-server.

De dagelijkse leiding van de NSAC ligt bij het Dagelijks Bestuur (DB). Ook vertegenwoordigt het DB de SAC’s bij de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV) en Studenten Sport Nederland (SSN).

Het DB bestaat momenteel uit de volgende personen:

Algemeen e-mail: bestuur@nsac.alpenclub.nl

In noodgevallen is het bestuur in de zomer telefonisch te bereiken op:

+31 (0)6 40 03 35 96

Postadres: NSAC
  Ina Boudier-Bakkerlaan 203
3582 ZM Utrecht
KVK: 41179324
IBAN: NL19 SNSB 0705 7175 93

Praeses: Tara Stadens
  praeses@nsac.alpenclub.nl
  Hallo lieverds, Ik ben Tara Stadens en ik ga aankomend jaar jullie NSAC Praeses spelen. Ik ben een 23 jarige biologie student die op dit moment bezig is met de docentenopleiding. Ik ben al 5 jaar trotse USAC’er en heb hier dan ook in ’19-’20 in het bestuur gezeten als Vice-Praeses. Het was een steengoed (😉) jaar maar ik was nog niet klaar met besturen in de SAC wereld.
Ik ben een echte SAC-baby en dus is de SAC-cultuur er bij mij met de paplepel ingegoten. Van kleins af aan ben ik al veel buiten en in de Alpen. Naast al dat kamperen en klimmen met allemaal fijne mensen, kan je mij ook altijd bellen voor een gezellige borrel of Dies. Laat al die interSACiale activiteiten maar komen! Ik heb heel veel zin in aankomend jaar, jullie hopelijk ook.

Vice-Praeses: Thomas van der Tooren
  TSAC
  +31623832062
  vice-praeses@nsac.alpenclub.nl
  Mijn liefde voor de bergen is ontstaan toen ik klein was en ik met mijn ouders jaarlijks naar de Fransen Voor-Alpen ging. En sinds ik bij de TSAC lid ben geworden, is die liefde alleen nog maar gegroeid. Na een periode van corona hebben de opleidingsactiviteiten vertraging opgelopen. Ondanks dat corona nog niet weg is, zal ik mij als Vice Praeses inzetten om hier een inhaalslag in te maken. Maar ook voor de activiteiten die de banden tussen SACs bevorderen, zoals het lustrum en OSK IJs.

Abactis: Chrissie Rooijakkers
  abactis@nsac.alpenclub.nl
  Hallo! Mijn naam is Chrissie Rooijakkers, ik ben 24 jaar, zesdejaars Geneeskunde en ik ga jullie aankomend jaar als Ab Actis lastig vallen met zo veel mogelijk nieuwsbrieven. Afgelopen jaar heb ik met veel plezier het zomerprogramma georganiseerd, dus toen ik werd gevraagd voor het bestuur was de keuze snel gemaakt. Van jongs af aan ga ik al elk jaar (uitzonderingen daar gelaten *kuch* corona) de bergen in om te skiën, maar sinds ik in 2019 lid ben geworden van USAC, ben ik ook verkocht aan de bergen buiten de wintermaanden. Naast de klimsport ben ik ook actief bij de USAC bij activiteiten en borrels, dus ik kijk er naar uit om veel interSACiale activiteiten en Diessen te bezoeken. Ik heb er zin in om samen met de rest van het bestuur aan de slag te gaan!

Quaestor: Sanne Vaassen
  +31619426505
  quaestor@nsac.alpenclub.nl
  Voor aankomend jaar zal ik de schatkist van de NSAC bewaken. In het dagelijks leven kijk ik liever naar de rotsen of de zee dan naar eindeloze
excelsheets met cijfertjes. Ik studeer Marine Sciences en klim, net als jullie allen, me helemaal suf. Ik kom bijna iedere dag wel in een hal om te klimmen of te boulderen. Voor elk weekendje of vakantie buiten op de rots ben ik absoluut te porren! Verder ben ik actief lid van de USAC waar ik een handje meehelp in verscheidene commissies. Ik hoop velen van jullie te zien en te leren kennen aankomend jaar,
en kennis te maken met het intersacciale gebruis.

Commissaris Winterprogramma Otto Broers
  S.V.A.C. Yeti
  wp-commissaris@nsac.alpenclub.nl
  Heehoo, komend jaar zal ik het winter programma van de NSAC gaan organiseren samen met de WP commissie. Nadat ik afgelopen jaar in de commissie heb gezeten en daar ervaring heb opgedaan had ik dit jaar het vertrouwen om commissaris winterprogramma te worden en de leden van de commissie rond te commanderen ;). Skiën is iets dat ik al doe sinds ik me kan heugen en in de zomervakantie stond ik erom bekend dat ik met 30 graden gefrustreerd uit kon roepen: “IK WIL SKIEN”. Dit gevoel is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden en na een aantal cursussen bij de NSAC te hebben gevolgd zit ik nu hier. Hopelijk kom je langs op het NSAC winterchalet en anders ontmoeten we elkaar vast op een van de andere NSAC activiteiten! Oh, en ik ben lid van Yeti.

Commissaris Zomerprogramma: Lea Kölsch
  MaasSAC
  zp-commissaris@nsac.alpenclub.nl

Hey lieve SACers,
Ik ben Lea Koelsch en ik zie mezelf graag als een dwaler. Normaal blijf ik niet graag langer dan een jaar op één plek, maar mijn studie zal me nog wel een tijdje in Maastricht houden.
Al van jongs af aan hield ik van het buitenleven. Skiën, wandelen en spelen in de modder. Naarmate ik ouder werd bleven de eerste twee hetzelfde en kreeg ik er aardig wat aanvullingen bij. Alpinisme en klimmen zijn de belangrijkste. Het gevoel van vrijheid bij het zelf beklimmen van een berg, het voelen van mijn zware ademhaling, de brandende zon op mijn gezicht, de spierpijn en het ongelofelijke gevoel bergtoppen om me heen te zien, is een verslaving waaraan ik me schuldig heb gemaakt. Ik sta dus altijd open voor een gesprek over besneeuwde bergtoppen, trekkingsavonturen of zelfs de struggles van het vinden van een perfecte kakplek of de struggles van het leven. Nu ben ik enthousiast over de organisatie van een zomerprogramma voor mede-SACers die mijn passie delen. Dat gezegd hebbende, hou vol, blijf gezond en durf plannen te maken voor meer avonturen.