Het NSAC Dagelijks Bestuur

De Nederlandse Studenten Alpen Club is opgericht op 26 januari 1971 als overkoepelende stichting voor de Studenten Alpen Clubs (SAC’s) in Nederland. De NSAC organiseert grote projecten voor de SAC’s zoals een Winter- en een Zomerprogramma en als overkoepelende organisatie neemt de NSAC een aantal taken over van de SAC-besturen zoals het beheren van een bestuurlijke aansprakelijkheids verzekering en het beheren van de SAC-server.

De dagelijkse leiding van de NSAC ligt bij het Dagelijks Bestuur (DB). Ook vertegenwoordigt het DB de SAC’s bij de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV) en Studenten Sport Nederland (SSN).

Het DB bestaat momenteel uit de volgende personen:

Algemeen e-mail: bestuur@nsac.alpenclub.nl
In noodgevallen is het bestuur in de zomer telefonisch te bereiken op:

+31 (0)6 40 03 35 96

Postadres: NSAC
Karawanken 52
3524 DB Utrecht
KVK: 41179324
IBAN: NL19 SNSB 0705 7175 93
Praeses: Thomas van der Tooren
TSAC
+31623832062
praeses@nsac.alpenclub.nl
Mijn liefde voor de bergen is ontstaan toen ik klein was en ik met mijn ouders jaarlijks naar de Franse Alpen ging. En sinds ik via de TSAC in de SAC-wereld ben gerold, blijft die liefde alleen maar groeien en de bergsport ambities uitdagender.  Je zou mij ook zomaar al eens eerder voorbij hebben zien komen, want afgelopen jaar heb ik meerdere NSAC-activiteiten georganiseerd en waarschijnlijk is er niemand anders in Nederland die afgelopen jaar naar zoveel SAC Diessen is geweest als ik. (Ik daag iedereen uit, wie in mijn bestuursjaar de meeste SAC Diessen bezoekt krijgt een pitcher speciaal bier op mijn wissel, beginnend bij de TSAC dies). Na een jaar als NSAC Vice-Praeses was het tijd om zelf de grote schoenen van Praeses te vullen. Die opgedane interSACiale connecties ga ik gebruiken om bruggen te slaan en de NKBV laten weten hoe belangrijk de SACs zijn voor hun ledenbestand.
Vice-Praeses: Patrick Deen
USAC
+31615696220
vice-praeses@nsac.alpenclub.nl
Hi beste SACcers,
Patrick DeenIk ben Patrick Deen, en zal jullie vice praeses zijn het aankomende bestuursjaar. Ik ben onderhand een 4e jaars USAC’er
en ben al helemaal verliefd aan het worden op de klimsport. Hoe enthousiast ik in het eerste jaar enthousiast werd van klimmen aan
een touw, ben ik deze tijd enorm aan het genieten van de 300 meter multi-pitches en de zonsopgangen op de mooie alpen topjes. Wie had
dat gedacht, bergen zijn geweldig.
Naast het klimmen ben ik net afgestudeerd van de master klinische psychologie, die even een jaartje er tussenuit neemt van studeren en
werken. Mijn hart en passie ligt deze dagen bij het klimmen, waardoor ik nog even wacht met het starten van een carrière.Ik heb enorm veel zin in mijn jaar als Vice-praeses. Ik ben van plan er een jaar van te maken met enorm mooie en leuke intersacciale
activiteiten, waarbij meer gefeest, gechilld en geklommen wordt. Yes, klimmen. Ik hoop dat de NSAC ook op het gebied van sportklimmen
dingen kan gaan bieden die voor individuele SACs nog lastig is. Dus laten we lekker intersacciaal gaan klimmen! We maken er een mooi
jaar van!~ Patrick
Abactis: Floor Heffels
USAC
+31683570040
abactis@nsac.alpenclub.nl
Floor HeffelsIk had de eer om van het zes ledige bestuur een zeven ledig bestuur te maken en als laatste aan te sluiten als abactis. Nou moet ik zeggen dat ik zo mijn twijfels had om als dyslectische en chaotische ADHD’er de functie van abactis over te nemen, maar na een zeer enthousiaste speech van onze vice-praeses Patrick was ik overgehaald. Achter de NSAC zit een heel leuke groep mensen die zich inzetten voor leden van alle SACs. Ik heb heel veel zin om bij deze groep aan te sluiten!
Quaestor: Agnes van Lange
USAC
+31619227336
quaestor@nsac.alpenclub.nl
Agnes van LangeAls schatmeester van de NSAC is het mijn doel met Bestuur 53 zo veel mogelijk buiten- en (soms) binnendingen mogelijk te maken. Vooral buiten, want daar is het mogelijk de bergen van dichtbij te zien. Drie jaar geleden werd ik hiervoor lid van USAC en dat was echt een goede keuze. Sindsdien kom ik nog liever buiten en is er een tent in mijn leven. Deze is nu mijn één na favoriete slaapplek 🙂 Naast het zijn van USAC’er, studeer ik geneeskunde en ben ik graag aan het hardlopen, racefietsen of aan het tekenen.

Wellicht tot snel!

Commissaris Winterprogramma Wouter Breg
ASAC
+31645494198
wp-commissaris@nsac.alpenclub.nl
Wouter BregEen snowboarder als WP commissaris kan dat wel? Nou bij deze gaan we het gewoon doen. Na vele jaren board ervaring heb ik vorig jaar voor het eerst een NSAC WP meegemaakt. Wat een gezellige boel, en dan leer je er ook nog van alles. Ik had nog nooit zo’n gezellige, sportieve en tegelijk leerzame omgeving meegemaakt als het wp chalet. Daar wilde ik graag onderdeel van zijn. Naast ‘s winters snowboarden klim ik veel en hou ik van andere sporten waarbij je fysiek afgemat wordt zoals: trailrunnen, voetballen en die sac adventure races ben ik ook niet vies van. Doorgaan tot je erbij neervalt! Buiten het sporten ben ik echt een sociaal dier, die houdt van borrels en babbels. Geen grootse feesten maar vooral de spelletjes avonden en kleinschalige activiteiten.
Commissaris Zomerprogramma (extern): Lea Kölsch
MaasSAC
+31626722947
zp-commissaris@nsac.alpenclub.nl
Hey lieve SACers,
Ik ben Lea Koelsch en ik zie mezelf graag als een dwaler. Normaal blijf ik niet graag langer dan een jaar op één plek, maar mijn studie zal me nog wel een tijdje in Maastricht houden.
Al van jongs af aan hield ik van het buitenleven. Skiën, wandelen en spelen in de modder. Naarmate ik ouder werd bleven de eerste twee hetzelfde en kreeg ik er aardig wat aanvullingen bij. Alpinisme en klimmen zijn de belangrijkste. Het gevoel van vrijheid bij het zelf beklimmen van een berg, het voelen van mijn zware ademhaling, de brandende zon op mijn gezicht, de spierpijn en het ongelofelijke gevoel bergtoppen om me heen te zien, is een verslaving waaraan ik me schuldig heb gemaakt. Ik sta dus altijd open voor een gesprek over besneeuwde bergtoppen, trekkingsavonturen of zelfs de struggles van het vinden van een perfecte kakplek of de struggles van het leven. Nu ben ik enthousiast over de organisatie van een zomerprogramma voor mede-SACers die mijn passie delen. Dat gezegd hebbende, hou vol, blijf gezond en durf plannen te maken voor meer avonturen.
Commissaris Zomerprogramma (intern): Lauke Stoel
+31657151310
zp-commissaris@nsac.alpenclub.nl
Lauke StoelHeyhoi! Ik heb de eer om samen met Lea dit jaar de rol van Zomerkoningin te mogen vervullen. Ik loop zoals veel SACers al van kinds af aan in de bergen, maar kwam er pas ongenadig laat in mijn studententijd achter dat er zoiets als een SAC bestaat! Gelukkig mag ik mezelf sinds 2021 USACer noemen en ben ik helemaal verliefd geraakt op onze klimcultuur. Naast sportklimmen word ik erg blij van wandelen, spelletjes spelen – als het even kan in de Gaststube van een hut – en dansen! Verder ben ik inmiddels een burgerlijke beroepsnerd: statisticus. Vorig jaar heb ik zelf mijn C1-cursus gedaan en nu sta ik te popelen om dit jaar samen met Lea een prachtig Zomerprogramma voor jullie in elkaar te zetten!