Klimwedstrijden

Nederlands studenten kampioenschap boulderen (NSKB)

Ook studerende boulderaars krijgen elk jaar de kans hun krachten met elkaar te meten. Aan het NSKB doen ruim 100 studenten mee. Er is zowel een dames- als een herencompetitie. Het NSK boulderen wordt steeds door een andere SAC georganiseerd. Dit jaar (2023) had de USAC de eer! Het NSKB is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het klimniveau. Naast de wedstrijd zelf zijn er allerlei side-events en eindigt het met een spectaculaire finale en een feest. Hoewel het grootste deel van de deelnemers afkomstig is van een SAC, staat het NSKB open voor alle studentensporters.

In 2023 vond het NSKB plaats op 25 november in Boulderhal Zuidhaven te Utrecht. Voor meer informatie zie https://nskb.alpenclub.nl/.

Nederlands studenten kampioenschap leadklimmen (NSK Lead)

Om de titel Nederlands studenten sportklim kampioen wordt jaarlijks een felle strijd gestreden. Er is zowel een dames- als een herencompetitie. De organisatie wordt om beurten door een andere SAC op zich genomen, waardoor dit fantastische evement steeds een ander karakter krijgt.  Afgelopen keer (2019) had de GSAC de eer en werd er eenmalig een categorie Speedklimmen toegevoegd. In 2020 zal het NSK Lead door de USAC georganiseerd worden. Tijdens het evenement zijn er voor de klimmers en supporters allerlei toffe side-events te doen. Hoewel het grootste deel van de deelnemers afkomstig is van een SAC, staat het NSK open voor alle studentensporters. Kijk voor meer informatie op https://nsk.alpenclub.nl/