Hike & Fly

In 2023 is er weer een Hike& Fly Programma!!!! inschrijvingen sluiten 15 april.

Heb je altijd al willen leren paragliden, maar heb je nog nooit de stap durven maken dit daadwerkelijk te gaan doen? Dan is dit je kans! De NSAC organsiseert deze zomer een beginnerscursus.

Beginnerscursus:

Bij de beginnerscursus leer je de grondbeginselen van het paragliden. Je leert je een vluchtplanning maken, gaat zelf – onder begeleiding van de gids – vluchten maken en leert alles wat je moet weten over hoe je gevaarlijke situaties kunt vermijden, waaronder ook de nodige lessen in de meteorology.

Bij een hike & fly cursus gebruiken je een Single-Skin doek. Deze zijn en leert de basics van het paragilden. In tegenstelling tot traditionele paragliders heeft deze slechts één laag, waardoor deze ook een stuk lichter is – handig dus, als je er ook mee omhoog loopt!

Meer informatie over het dag-tot-dat programma vind je op de site van de vliegschool Flyeo.

Wanneer: 17-21 juli 2023

Locatie: De cursus wordt gegeven in de buurt van Lac d’Annecy en Chamonix in Frankrijk.

Prijs: De kosten van de cursus zijn onder voorbehoud €900,- per persoon. Dit is exclusief reis- en verblijfkosten.

Inschrijven: Hier!

Tijdens de cursus is het handig om goede wandelschoenen mee te hebben. Verder heb je sportkleding nodig en een 25 liter rugzak.

Verder heb je om in Frankrijk te mogen vliegen een medische verklaring van een arts nodig die bevestigt dat je fit bent om te leren paragliden. De NSAC zal je helpen met het aanvragen van deze verklaring.