Het NSAC winterchalet

Pitztal

De uitvalsbasis van de cursussen die onderdeel uitmaken van het Winterprogramma is een chalet. Vanuit dit chalet zijn in de regel mooie toerskitochten te maken, pistes af te dalen en soms ook ijsklimroutes te ondernemen.

Het NSAC winterchalet zal dit jaar wederom staan in het mooie Pitztal in Tirol, Oostenrijk. Het Pitztal is een ongeveer 40 km lang zijdal van het Inndal, de NSAC zit in het dorpje Zaunhof. In de skigebieden Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher vind je in totaal 80 km piste.

De Pitztaler gletsjer is de hoogst gelegen gletsjer van Tirol. Hier staat de hoogste gondel van Oostenrijk, die tot een hoogte van 3.440 m reikt. Bij het bergstation bevindt zich het hoogstgelegen café van de oostelijke Alpen: ‘Café 3.440’. Het gletsjerskigebied is ook het uitgangspunt van de populaire skitoer naar de Wildspitze, met 3.774 m de hoogste berg van Tirol.

Chalet: Gästehaus Malaun
Adres : Grün 100
6481 im Pitztal

Gästehaus Malaun is een ruim chalet met een woonoppervlak van 500m². Er zijn 11 slaapkamers, een grote aparte keuken, eetkamer, een aparte skiraum en een sauna. Het biedt plaats voor 42 personen.

Langskomen

Meestal zijn er enkele plaatsen in het chalet over. SAC leden kunnen hier gebruik van maken. Omdat het om een beperkt aantal plaatsen gaat moet je, als je interesse hebt, tijdig boeken via email (zie inschrijfformulier). Last-minute langskomen kan natuurlijk ook altijd, je loopt dan echter wel het risico dat je op de grond moet slapen. Neem in dat geval dus het zekere voor het onzekere en mail alsnog even met wp @ nsac.alpenclub.nl en neem een slaapzak en een matje mee!

De kosten voor langskomen is € 30 per dag inclusief eten en drinken. Eten is de eerste dag van de WP niet beschikbaar. Je betaalt per dag dat je een bed bezet houdt.

De afgelopen jaren was het NSAC chalet op de volgende plaatsen gesitueerd:

• 2018: St Leonhard/Pitztal (Oostenrijk)
  • 2017: Fontanella, Grosses Walsertal (Oostenrijk)
  • 2016: Argentiere (Chamonix valley – Frankrijk)
  • 2015: St Leonhard/Pitztal (Oostenrijk)
  • 2014: Kanderstegg (Zwitserland)
  • 2013: Samoëns (frankrijk)
  • 2012: Wald-im-Pinzgau/Zillertal (Oostenrijk)
  • 2011: Argentière-la-Bessée (Frankrijk)
  • 2010: Dissentis (Zwitserland)
  • 2009: St. Antönien (Zwitserland)
  • 2008: Heiligenblut (Oostenrijk)