NSAC CANYONWEEK

Op dit moment wordt het RAB NSAC ZP programma voor 2018 opgezet. Je vind hier zo spoedig mogelijk meer informatie. 

 

Na het succes van voorgaande jaren, organiseert ook dit jaar de NSAC weer een canyonweek! Maar dit keer bij Chiavenna, Italie in de buurt. Canyoningen is een bergsport waarbij de loop van de rivier door een kloof wordt gevolgd. Al springend, zwemmend, glijdend en abseilend vind je je weg door de canyon. Het is een uitdagende sport waarbij je veel kennis in huis moet hebben, voordat je zelfstandig af kan dalen in de kloof. En dat is precies het doel van deze week: zelfstandige tochten maken in canyons.

 

Inhoud cursus

De Canyonweek is bedoeld voor iedereen die meer van canyonen wil leren en en uiteindelijk zelfstandig op pad willen gaan in canyons. Tijdens deze week behandelen we thema’s als: beoordeling van de omstandigheden in een canyoning (weer, water rots), touwtechnieken, sprong- en glijtechnieken, communicatie, interpreteren van topo’s en wildwaterzwemmen. Tijdens de cursus oefenen we op rotswanden ‘op het droge’, maar gaan we natuurlijk vooral het water in. Na afloop evalueer je met de instructeur je niveau. Deelnemers zouden de status ‘Basic Canyoneer’ moeten kunnen halen.

 

Locatie

De camping Acquafraggia in de buurt van Chiavenna, Italie wordt tijdens de cursusweek als uitvalsbasis gebruikt. Deze camping ligt vlak bij de NSAC camping van afgelopen jaar. Vanaf hier ga je riching de canyons en kun je later in de middag/avond aan je technieken sleutelen.
Verblijf

We verblijven op een camping. De deelnemers zorgen voor een eigen matje en slaapzak, maar mocht het nodig zijn kan Outdoor Experience een tent verzorgen. Er wordt door de deelnemers gezamenlijk op de camping gekookt.
Begeleiding

Internationaal canyongids van Commission International de Canyon. Instructeur is ook sportkliminstructeur (leercoach) NKBV. De gidsen hebben specialistische EHBO-opleiding en Outdoor Experience beschikt over een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Outdoor Experience heeft jarenlang gidservaring. Kijk ook op www.outdoorcoach.com
Voorkennis

Voorkennis van canyonen is niet nodig. Abseilervaring is handig maar niet noodzakelijk. De voorwaarden voor deelname zijn: een goede conditie, kunnen zwemmen en geen hoogtevrees hebben. Er zal ook een voorbereidingsdag al in Nederland komennaast dat je hier al de eerste touwtechnieken zal leren, wordt er ook een rondje gelopen om te kijken of je conditie goed genoeg is.

Data

De aankomst is op zaterdag 12 augustus en de cursus zal een week, tot vrijdag 18 augustus duren. De voorbereidingsdag is op zaterdag 10 juli. De locatie hangt af van waar de cursisten vandaan moeten komen.

 

Kosten: €515, –

Inclusief:

• 7 dagen reis, waarvan 1 rustdag, begeleiding door CIC-gids / NCB-instructeur
• Gebruik van al het canyoningmateriaal van topkwaliteit (incl. schoenen)
• 7 overnachtingen
• Vervoer ter plaatse
• Cursusmateriaal (naslagwerk)
• Cursusdag in Nederland
• Toeristenbelasting
• Korting op canyoningmateriaal dat je wilt aanschaffen

Exclusief:

• Reisverzekering
• Lidmaatschap NCB (niet verplicht)
• Slaapmateriaal
• Maaltijden (ongeveer €15, – per dag, er wordt gezamelijk gekookt)
• Reis NL-IT

 

Ben jij nou ook zo ethousiast geworden over canyonen, schrijf je dan snel hier in!