NSAC Canyonweek

De inschrijvingen voor de Canyoning cursus zijn gesloten.

Na het succes van voorgaande jaren, organiseert ook dit jaar de NSAC weer een canyoning-week! Canyoning is een bergsport waarbij de loop van de rivier door een kloof wordt gevolgd. Al springend, zwemmend, glijdend en abseilend vind je je weg door de canyon. Het is een uitdagende sport waarbij je veel kennis in huis moet hebben, voordat je zelfstandig af kan dalen in de kloof.

Inhoud cursus

Deze canyoning cursus is een intensieve week waarin je heel veel leert over de sport terwijl je fantastische tochten maakt. Wil je na het hele opleidingstraject zelfstandig op pad in de canyons, dan is dit de juiste start. Maar ook voor hen die gewoon een hele toffe week willen buitensporten in de Alpen en meer op beleving dan op leren gericht zijn, is dit een heel mooi programma.

Tijdens deze week leer je uiteraard sprong-, glij- en specifieke abseiltechnieken. Je leert over het beoordelen van de omstandigheden in een canyoning (weer, water rots) en maakt een start met eigen tochtplanning. Bovenal ontwikkel je je risico-inventarisatie en -evaluatie m.b.t. berg- en buitensport, je communicatie en je planning en voorbereiding. Touwtechnieken oefenen we op rotswanden ‘op het droge’, maar gaan we natuurlijk vooral het water in.

De cursus volgt de richtlijnen van de Nederlandse Canyoning Bond. Na afloop van de cursus evalueer je met de instructeur je niveau. Je ontvangt een deelnamebewijs met de behandelde vaardigheden en het certificaat ‘Canyoning introduction van de NCB’. Hierna kun je in de toekomst verder met de vervolgmodule om zo ook je ‘Basic Canyoneer’ te halen.

Locatie

Chiavenna in Italië, is een stadje in het zuiden van de Alpen, vlakbij de hoge bergen van Bergell. Hier ligt één van de mooiste canyons van Europa, waar wij zeker twee verschillende tochten doorheen zullen maken. Er zijn daarnaast verschillende kloven die niet alleen mooi zijn, maar die zich ook goed lenen voor het uitproberen van de geleerde technieken.

 Verblijf

We verblijven op een camping. Je zorgt zelf voor een eigen matje, tent en slaapzak. We koken gezamenlijk en maken hiervoor een pot. Er wordt voor een grote brander en kookspullen gezorgd.

 Begeleiding

De uitvoering van het programma ligt in handen van Matthijs Al, gids bij Outdoor Experience. Hij is als Staatlich geprüfter canyongids aangesloten bij het Vorarlberger Bergführer Verband in Oostenrijk en hij is Advanced Guide van de NCB.  Daarnaast is hij sportkliminstructeur bij de NKBV en outdoorcoach. Kijk ook op www.outdoor-experience.nl.

Voorkennis

Vast onderdeel van de cursus is de kennismakings- en trainingsdag. Deze valt op 3 juli. Hier nemen we al een aantal touwtechnieken. Je zal gevraagd worden hier zelf in voor te bereiden. Daarvoor krijg je ook een aantal video’s met ‘huiswerk’ opgestuurd.
Voorwaarden voor deelname zijn: een goede conditie, kunnen zwemmen en geen hoogtevrees hebben. Ondanks dat er geen selectie plaatsvind zoals bij de alpiene cursussen, wordt dezelfde inzet en oefening van touwtechnieken verwacht om deel te kunnen nemen.

Houding

Tijdens de cursus wordt verwacht dat je georganiseerd bent en proactief meehelpt met alle taken om het kamp op orde te houden. De canyoningcursus is geen vakantie maar net als alle andere alpiene cursussen een week waarin wordt gevraagd dat je veel inzet toont.

Data

13 augustus – 20 augustus

Cursusprijs

625 euro

Kosten

Inclusief:

 • 7 dagen reis waarvan 6 dagen begeleiding door Canyoninggids / NCB-instructeur
 • Gebruik van al het canyoningmateriaal van topkwaliteit (incl. schoenen)
 • 7 overnachtingen
 • Cursusmateriaal (video)
 • Trainingsdag in Nederland
 • Toeristenbelasting
 • Korting op canyoningmateriaal dat je wilt aanschaffen

Exclusief:

 • Reisverzekering
 • Vervoer ter plaatse: Op de kennismakingsdag maken we afspraken over hoe we het vervoer ter plaatste organiseren.
 • Lidmaatschap NCB (niet verplicht)
 • Slaapmateriaal
 • Maaltijden (ongeveer €18,- per dag, er wordt gezamenlijk gekookt)
 • Reis NL-IT

Inschrijven

Betaling

Om je inschrijving definitief te maken dien je eerst de aanbetaling van €100 over te maken naar NSAC, NL43 SNSB 0339 8155 07 onder vermelding van: aanbetaling (cursusnaam), (volledige naam). Dit ziet er dus zo uit: “aanbetaling Canyonweek, Voornaam Achternaam”. Je inschrijving is pas geldig als de aanbetaling is gedaan.

(Zie hier voor de algemene voorwaarden.)