NSAC CANYONWEEK

De inschrijvingen voor het zomerprogramma zijn gesloten.

Na het succes van voorgaande jaren, organiseert ook dit jaar de NSAC weer een canyoning-week! Canyoning is een bergsport waarbij de loop van de rivier door een kloof wordt gevolgd. Al springend, zwemmend, glijdend en abseilend vind je je weg door de canyon. Het is een uitdagende sport waarbij je veel kennis in huis moet hebben, voordat je zelfstandig af kan dalen in de kloof. En dat is precies het doel van deze week: zelfstandige tochten maken in canyons.

Inhoud cursus

De Canyoning-week is bedoeld voor iedereen die canyonen wil leren en en uiteindelijk zelfstandig op pad willen gaan in canyons. Het is het eerste en meest uitgebreide deel van je vaardigheidsbewijs basic canyoneer, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Canyoning Bond. Tijdens deze week behandelen we thema’s als: beoordeling van de omstandigheden in een canyoning (weer, water rots), touwtechnieken, sprong- en glijtechnieken, communicatie, interpreteren van topo’s en wildwaterzwemmen. We oefenen op rotswanden ‘op het droge’, maar gaan we natuurlijk vooral het water in. Na afloop van de cursus evalueer je met de instructeur je niveau. Je ontvangt een deelnamebewijs met de behandelde vaardigheden en het certificaat ‘Canyoning introduction van de NCB’. Hierna kun je verder met de Canyoning B2 cursus, om zo ook je ‘Basic Canyoneer’ te halen.

Locatie

We gaan naar Ticino, in Zwitserland. In Cugnasco, vlak  bij Bellinzona ligt de camping die onze uitvalsbasis is voor de prachtige tochten die we hier gaan maken. Ticino is het Eldorado van het canyonnen in Europa. Hier hebben we talloze oefenmogelijkheden. Cugnasco is goed bereikbaar met trein en vliegtuig (Milaan Malpensa).

 Verblijf

We verblijven op een camping. Je zorgt zelf voor een eigen matje, tent en slaapzak. Er zijn een paar kleine tentjes beschikbaar voor hen die zelf niet in de gelegenheid zijn om een tent mee te nemen. Laat van tevoren even weten als je hiervan gebruik wil maken. Er wordt door de deelnemers gezamenlijk op de camping gekookt. We maken hiervoor een pot. Er wordt voor een grote brander en kookspullen gezorgd.

 Begeleiding

De uitvoering van het programma ligt in handen van Matthijs Al, gids bij Outdoor Experience. Hij is Canyongids voor de Commission International de Canyon, voor de Vorarlberger Bergführer Verband en  Advanced Guide van de NCB.  Daarnaast is hij sportkliminstructeur (leercoach) NKBV. De gidsen hebben specialistische EHBO-opleiding. Outdoor Experience heeft jarenlang gidservaring en beschikt over een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzerking. Kijk ook op www.outdoor-experience.nl.

Voorkennis

Vast onderdeel van de cursus is de kennismakings- en trainingsdag. Hier nemen we een aantal touwtechnieken door zodat we daar geen tijd mee verliezen als we in Ticino zijn. Je zal gevraagd worden hier iets al zelf in voor te bereiden. Verdere voorwaarden voor deelname zijn: een goede conditie, kunnen zwemmen en geen hoogtevrees hebben.

Data

De aankomst is op zaterdag 13 juli en de cursus zal een week, tot en met zaterdag 20 juli duren. De voorbereidingsdag zal plaatsvinden op 19 mei.

Kosten: €595,-

Inclusief:

 • 7 dagen reis waarvan 6 dagen begeleiding door CIC-gids / NCB-instructeur
 • Gebruik van al het canyoningmateriaal van topkwaliteit (incl. schoenen)
 • 7 overnachtingen
 • Vervoer ter plaatse op basis van 4 personen. Als er meer inschrijvingen zijn zullen we afhankelijk zijn van een auto van een van de deelnemers. Over de kosten maken we afspraken op de kennismakingsdag.
 • Cursusmateriaal (naslagwerk)
 • Cursusdag in Nederland
 • Toeristenbelasting
 • Korting op canyoningmateriaal dat je wilt aanschaffen

Exclusief:

 • Reisverzekering
 • Lidmaatschap NCB (niet verplicht)
 • Slaapmateriaal
 • Maaltijden (ongeveer €18,- per dag, er wordt gezamenlijk gekookt)
 • Reis NL-IT

Betaling

Bij inschrijven maak je, net als bij de andere NSAC-reizen een bedrag van €100,- over. Je ontvangt hiervoor een factuur met een i-deal-link. Na ontvangst van dit bedrag is je inschrijving definitief. Het restant van het bedrag betaal je in twee termijnen, namelijk in de laatste week van mei en de laatste week van juni. De facturatie wordt door Outdoor Experience afgehandeld. (Zie hier voor de algemene voorwaarden.)