Freeride 1

Deze cursus is bedoeld voor skiërs die al ervaring hebben met off piste skiën, over basiskennis van lawinekunde beschikken, en in verschillende sneeuwomstandigheden gecontroleerd naar beneden kunnen skiën. Lijkt het jou leuk om lawinesituaties te leren interpreteren, en om jezelf uit te dagen op steile afdalingen in de verse sneeuw? Dan is de freeride 1 cursus iets voor jou!

Doel
Tijdens deze cursus leer je alle vaardigheden en technieken die nodig zijn om veilig te kunnen skiën in alle omstandigheden die je zal vinden rondom het skigebied. Je krijgt een verdieping in de lawinekunde, en je zult leren om de kennis toe te passen en te analyseren. Je leert het lawinebericht goed te interpreteren. Je leert goed omgaan met je drie-eenheid en zult zelf, in een gecontroleerde situatie, een lawineredding uitvoeren. Vanuit de lift zal je direct van de piste afgaan of eerst nog even een korte hike maken om daarna in te droppen. Aangezien je veel buiten de piste gaat skiën leer je ook om jezelf goed te oriënteren, en werk je tegelijkertijd aan je techniek!

Ingangseisen
Afdalen: Alle pistes in het skigebied kom je soepel, gecontroleerd en met de juiste techniek naar beneden. Ook kan je in verschillende sneeuwtypen skiën, en kom je eenvoudige buckelpistes en terrein buiten de piste naar beneden.
Conditie: Een dag off-piste hou je goed vol.
Off-piste ervaring: Tenminste twee weken off piste ervaring.
Off-piste kennis: Basiskennis lawinekunde (off-piste basiscursus, WePowder safety module 1 of een vergelijkbare cursus).

Data en kosten
3 – 10 februari (week 1), €530

Deze prijzen zijn inclusief: onderdak, eten, gids/instructeur. Deze prijzen zijn exclusief: vervoer, materiaalhuur, WePowder modules en eventuele liftpas.