De NSAC zomercamping 2022

For English 

Elk jaar regelt de NSAC een plaats waar alle SAC-leden uit het hele land kunnen samenkomen om van daaruit met elkaar tochten te ondernemen. Of je net C1 hebt gedaan, een ervaren alpinist bent of nog nooit eerder in de bergen bent geweest; iedereen is welkom!

De NSAC camping van 2023 wordt nog gepland. Zodra we meer informatie hebben zal het hier geplaatst worden.

Materiaal

Er is op de camping geen materiaal aanwezig om mee te kunnen klimmen. Neem dus zelf al het materiaal mee dat je nodig hebt.

Verantwoordelijkheid

Bergsport is een geweldige sport en er is niets mooier dan samen met je mede SACers in de alpen onderweg te zijn. Echter, de bergen kunnen ook zeer onverspelbaar en gevaarlijk zijn. Wees je daarom van het volgende bewust als je naar de NSAC camping komt:

Er is geen verantwoordelijk kader aanwezig dat jouw veiligheid garandeert. Het kan zijn dat meer ervaren klimmers minder ervaren klimmers willen meenemen. Dat is natuurlijk erg fijn, tenslotte is de NSAC een stichting waarbinnen leden van elkaar kunnen leren. Echter kan je niet zomaar verwachten dat iemand jou onder zijn hoede neemt. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en voor het daadwerkelijk goed plannen van je tochten aan de hand van topo’s, gidsjes, kaarten, informatie van de hüttenwirt, het gidsenbureau, het weerbericht, etc. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het inschatten van je eigen niveau (en dat van je tochtmaatjes).

Handige info & telefoonnummers

In noodgevallen

Algemeen noodnummer: 112

NSAC noodnummer: +31 (0)6 40 03 35 96
Tussen 1 juli en 31 augustus draagt het NSAC bestuur de noodtelefoon altijd bij zich.