Hike-to-Ride gevorderd (T2)

De T2 cursus is bedoeld voor skiërs die al veel ervaring hebben in toerskiën, en die veel kennis over lawinekunde hebben en dit ook kunnen toepassen in het terrein.

Doel
Tijdens deze cursus wordt meer van de deelnemers verwacht op het gebied van het inschatten van lawinegevaar, tochtenplanning en skitechniek. De focus zal liggen op het zelfstandig worden. Zo maak je samen met je cursusgenoten een tochtplanning die je vervolgens ook zelfstandig gaat uitvoeren. De instructeurs zullen daar meer een begeleidende rol in spelen en de groep in het hele proces voorzien van tips en tricks. Het accent zal voornamelijk op skitoeren liggen, waarbij natuurlijk altijd de omstandigheden in acht genomen worden, maar een dag freeriden wordt zeker niet uitgesloten.

Ingangseisen

Afdalen: Je komt naar beneden in middelsteil tot steil terrein buiten de piste (<35 tot 40 graden). Verder zijn treeruns en heupdiepe sneeuw geen probleem.
Ervaring: Tenminste drie weken off-piste ervaring, waarvan tenminste één week ervaring met skitoeren.
Kennis: Je hebt gevorderde kennis over lawinekunde (WePowder safety module 1+2, freeride 1 cursus, of vergelijkbare cursus). Je kan het lawinebericht interpreteren en kan omgaan met een lawinepieper, schep en sonde.
Conditie: Een dag off-piste met de lift kan je aan en je kan een week lang skitoeren maken van ongeveer 1000 hoogtemeters per dag.

Data en kosten
Data: 3 – 10 februari (week 1) & 17 – 24 februari (week 3)
Prijs: €500

Deze prijzen zijn inclusief: onderdak, eten, gids/instructeur. Deze prijzen zijn exclusief: vervoer, materiaalhuur, WePowder modules en eventuele liftpas.