ZP Commissie

Maak kennis met alle ZP commissie leden van 2023!

Lea – ZP commissaris extern

Lea is de maasSAC’er van het clubje (ja, ze bestaan dus echt).

Een onbekende in de alpen is Lea zeker niet. Dat merk je gelijk als ze over al haar wilde alpiene verhalen begint. Mijn favoriete verhaal is er eentje waar de snickers reclameproducenten nog wat van kunnen leren. Kom je Lea een keer tegen vraag haar hier eens naar.

Lea was vorig jaar ook ZP commissaris en dit jaar durfde ze samen met Lauke de uitdaging weer aan te gaan. Met Lea en al haar ervaring aan het roer, weet ik zeker dat het dit jaar weer een top zomerprogramma wordt!

Lauke – ZP commissaris intern

Goedendag, goodmorning, guten Morgen, Bonjour!

Allemaal manieren waarop Lauke een gesprek met je kan beginnen, maar wel pas na een kopje koffie, want een ochtendmens is ze niet, ook al kan ze op elk moment van de dag productief zijn.

Gelukkig maar, want afgelopen zomer is ze na een jeugd vol bergwandelingen begonnen met alpineren, en zoals jullie allen weten (of komend ZP achter zullen komen) moet je daar vaak vroeg voor opstaan en begint je dag meteen met een takenlijst die moet gebeuren, zoals goed aankleden, het weer checken, ontbijten en optijd klaarstaan voor vertrek!

Het doel van Lauke is om met haar vader de Grossvenediger te beklimmen, want op deze prachtige top hebben haar opa en oma elkaar ontmoet.

Lauke woont al jaren in Den Haag, maar is USAC’ster sinds het begin van haar studie statistiek in Utrecht.

Lauke is een lieve, stoere en spontane meid die binnen de commissie vooral interne communicatie zal beheren en orde scheppen in de chaos die weleens van de ZP commissie vormen.

Sjors – penningmeester

Sjors is onze volbloed Yetiaan met een hart van goud dat voor de NSAC klopt. Hij heeft al flink wat commissiewerk en besturen van studieverenigingen achter de kiezen met als bijkomstig voordeel dat we naast een super-questor ook nog eens een organisatorische savant in huis hebben! 

Sjors is van jongs af aan al beroepsberggeit en toen hij z’n familie eruit begon te lopen is hij de J1 en J2-cursus gaan doen. Afgelopen zomer heeft hij zijn C2-cursus bij de NSAC gedaan en nu wil hij graag de ZP commissie komen versterken om toekomstige cursisten net zo’n toffe ervaring te helpen bieden. 

Ondanks dat Sjors duidelijk een ervaren Alpinist is, is hij niet bepaald een vroege vogel. Hij typeert zichzelf als “een ochtendmens wie wat moeite heeft met opstaan”, maar goed, daar prikken we na één nachtje weg op commissieweekend al wel doorheen 😉

Deusa – kick off commissaris

Deusa is een wervelwind van de commissie. Wat er ook aan de bergen is, Deusa is er enthousiast over en zal ideeën hebben over de uitvoering van ideeën en plannen.

Momenteel is Deusa bezig om fysiotherapeut te worden. Ze is bijna klaar en na haar kleine pauze die ze neemt voordat ze verder gaat met haar studie is ze klaar om aan de slag te gaan om mensen te helpen met verschillende spieren en klachten in hun lichaam.

Deusa is al een tijdje lid van de Amsterdamse Studenten Alpen Club en maakt deel uit van hun Kader als Outdoor Begeleider en heeft ambities om komend seizoen MP instructeur te worden. 

Erg spannend want ze zal haar enthousiasme voor het klimmen overbrengen op nieuwelingen in de dop. 

Vorig jaar deed ze een helaas aangepaste C2 Wellness in Chamonix waar ze veel geleerd heeft en komend Alpenseizoen wil ze vooral meters maken in basis terrein maar ook wat AD tochten doen.

In de winter zoekt ze de zonnige Calanques op om te klimmen en de besneeuwde Alpen voor wat ski-avonturen. Hier wil ze beter leren pisteskiën. En als het ijs voldoet kun je Deusa vinden op enkele watervallen waar ze afgelopen winter tijdens haar ijsklimcursus haar passie voor vond. 

Madelief – website en promo

Madelief weet als kersvers USAC lid meteen een goede alpenclub start te maken. Bij de USAC loopt Madelief al volop mee in de klimopleiding en gaat ze mee op klimvakanties. Madelief is niet alleen een aspirant voorklim baas, maar heeft ook het doel om naast het organiseren van C cursussen, zelf een C1 te doen deze zomer. 

Bij de zp commissie is Madelief onmisbaar in het up-to-date houden van de site en het promoten van het zomerprogramma bij alle SAC’ers. Alle mooie insta post dit jaar komen dus bij haar vandaan!