Materiaal

Materiaal

Het materiaal van de NSAC wordt verhuurd aan NSAC- leden; ook buiten het NSAC WinterProgramma om. Er zal niet altijd voldoende materiaal aanwezig zijn, dus reserveer tijdig via het online formulier. Er wordt gewerkt met een huurovereenkomst en een ‘slopen is kopen’-regeling. Dit houdt in dat als je de gehuurde materialen niet op tijd en/of in hun oorspronkelijk staat inlevert, je de reparatie danwel de vervangende aanschaf zult moeten bekostigen. Zodra je het materiaal online gereserveerd hebt zal je de  officiële huurovereenkomst moeten invullen. Nadat dit formulier ingevuld en ondertekend ontvangen wordt op materiaalwp@nsac.climbing.nl is de overeenkomst definitief.

Het winterdepot is door de ESAC overgenomen. Ski’s, stokken, pieps, stijgijzers, sneeuwschoenen zijn te huur, zie https://esac.climbing.nl/infovoorleden/materiaal voor meer informatie of mail naar matco@esac.climbing.nl

Aanbod:

Let op!: Er worden geen skischoenen verhuurd! 

Hieronder vind je een overzicht van het materiaal dat de NSAC aanbiedt, inclusief kosten en het totale aantal dat in het depot aanwezig is.

Belangrijk:
Voordat je materiaal gaat huren en het verhuurcontract invult, is het noodzakelijk om contact op te nemen met de WP materiaalcommissaris van de NSAC. Hij kan je vertellen of het materiaal dat je zoekt nog beschikbaar is. Als je niet precies weet welk materiaal jij voor jouw cursus nodig hebt, kan je dit aan de cursusleiding of aan iemand van de WP-commissievragen.

Reserveer nu!

NB: in het geval je een foutmelding krijgt, dan heb je hoogst waarschijnlijk iets in het verkeerde format (bijv. letters i.p.v. cijfers) of niet ingevuld. Mocht je er alsnog echt niet uit komen, neem dan contact op met de MatCom.

 

Categorie Beschikbaar Huurprijs/week
Piep 12 € 20,-
Schep 12 € 5,-
Sonde 12 € 5,-
Lawine-set* 12 € 25,-
Sneeuwschoenen 2 paar € 15,-
Klapstokken t.b.v toerboarden 2 € 10,-
IJsbijlen (set) 2 € 20,-
IJsboren (per stuk)** 6 € 10,-

Berekening te betalen huur = weekprijs/7 x aantal huurdagen

*Sets bestaan uit:
Lawine-set: Piep + sonde+ schep

**IJsboren zijn niet te huur buiten het NSAC cursusprogramma om.

Ti

ps:

Materialen die niet (of niet meer) voorradig zijn in het winterdepot van de NSAC kunnen worden gehuurd bij buitensportzaken, ski- & snowboardshops en verhuurbedrijf Base-Camp. Informeer en reserveer tijdig bij de shop bij jou in de buurt! Niet elke winkel heeft namelijk een compleet assortiment aan winter tour-materiaal voorradig in de verhuur.
Voo
r het huren van ijsklimmateriaal is bij ons maar 1 adres in Nederland bekend, namelijk Base-Camp in Den Haag.

Advies als je spullen huurt of leent van vrienden: controleer het thuis al op gebreken en zet het even in elkaar. Controleer batterij niveau (of beter: koop nieuwe), montage van harscheisen en vellen, toerbindingen op functioneren en aansluiten op je skischoenen, etc.. Bovendien krijg je thuis naast de verwarming geen ijskoude, natte vingers terwijl je vanalles aan het uitvogelen bent.

  • Als je sneeuwschoenen gaat huren, zorg dan dat je alpiene sneeuwschoenen krijgt. Anders heb je er niets aan en kan je geen traverses maken, bij twijfel informeer bij de WP-commissie.
  • Skiërs kunnen gewone skistokken gebruiken, maar snowboarders hebben telescopische stokken of ‘klapstokken’ nodig.