Het NSAC winterchalet

Pitztal

De uitvalsbasis van de cursussen die onderdeel uitmaken van het Winterprogramma is een chalet. Vanuit dit chalet zijn in de regel mooie toerskitochten te maken, pistes af te dalen en soms ook ijsklimroutes te ondernemen.

Het NSAC winterchalet zal dit jaar staan in het mooie Pitztal in Tirol, Oostenrijk. Het Pitztal is een ongeveer 40 km lang zijdal van het Inndal. Het gebied bestaat uit de dorpen Arzl, Wenns, Jerzens, St. Leonhard en Mittelberg. De NSAC zit in het dorp St Leonhard. In de skigebieden Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher vind je in totaal 80 km piste.

De Pitztaler gletsjer is de hoogst gelegen gletsjer van Tirol. Hier staat de hoogste gondel van Oostenrijk, die tot een hoogte van 3.440 m reikt. Bij het bergstation bevindt zich het hoogstgelegen café van de oostelijke Alpen: ‘Café 3.440’. Het gletsjerskigebied is ook het uitgangspunt van de populaire skitour naar de Wildspitze, met 3.774 m de hoogste berg van Tirol.

Chalet: Ferienhaus Martina
Adres : Eggenstall 178
6481 St. Leonhard im Pitztal

Chalet Martina is een voormalig pension en beschikt over o.a. een privé-sauna met relaxruimte.

Het chalet is verdeeld over drie verdiepingen.

Op de eerste verdieping is een grote, lichte woonkamer met zithoek en televisie gelegen. Ruime keuken met o.a. een kookplaat, koelkast en vaatwasser. Verder beschikt dit chalet over een skiberging met skischoendroger, opbergruimte met vriezer, privé-sauna en een balkon.

Vier 2-persoons slaapkamers, waarvan drie met een 2-persoonsbed en één met twee 1-persoonsbedden. Twee 3-persoons slaapkamers met ieder een 2-persoonsbed en een 1-persoonsbed. Vier 4-persoons slaapkamers, waarvan drie met een 2-persoonsbed en twee 1-persoonsbedden en één met een 2-persoonsbed en een stapelbed. Eén 5-persoons slaapkamer met een 2-persoonsbed en drie 1-persoonsbedden.

Zeven badkamers met ieder een bad of douche en toilet. Eén badkamer met bad en douche. Verder is er bij de sauna-ruimte nog een douche. Apart toilet.

Langskomen

Meestal zijn er enkele plaatsen in het chalet over. SAC leden kunnen hier gebruik van maken. Omdat het om een beperkt aantal plaatsen gaat moet je, als je interesse hebt, tijdig boeken via email (zie mailaders hieronder). Last-minute langskomen kan natuurlijk ook altijd, je loopt dan echter wel het risico dat je op de grond moet slapen. Neem in dat geval dus het zekere voor het onzekere en mail alsnog even met wp @ nsac.alpenclub.nl en neem een slaapzak en een matje mee!

De kosten voor langskomen is € 25 per dag inclusief eten en drinken. Eten is de eerste dag van de WP niet beschikbaar. Je betaalt per dag dat je een bed bezet houdt.

De afgelopen jaren was het NSAC chalet op de volgende plaatsen gesitueerd:

• 2017: Fontanella, Grosses Walsertal (Oostenrijk)
  • 2016: Argentiere (Chamonix valley – Frankrijk)
  • 2015: St Leonhard/Pitztal (Oostenrijk)
  • 2014: Kanderstegg (Zwitserland)
  • 2013: Samoëns (frankrijk)
  • 2012: Wald-im-Pinzgau/Zillertal (Oostenrijk)
  • 2011: Argentière-la-Bessée (Frankrijk)
  • 2010: Dissentis (Zwitserland)
  • 2009: St. Antönien (Zwitserland)
  • 2008: Heiligenblut (Oostenrijk)
  • 2007: La Grave (Frankrijk)